dissabte, 4 d’abril del 2020

Dietari coronavíric (15). (No)Essencials

Si doneu un cop d’ull a aquesta web d’Apuntes de clase, un suplement de La Marea molt recomanable, podreu veure quines són les taules salarials de la gent que s’està deixant la pell per tota la resta. A aquestes alçades de la pel·lícula dubto que quedi algú que desconegui que bona part dels que se la juguen cada dia en hospitals, serveis socials, supermercats, residències de gent gran, personal de neteja, etc. formen part d’allò anomenat precariat. En canvi, molts d’aquells amb sous estratosfèrics han de romandre a casa, teletreballant com a molt, que no dic que en molts casos puguin ser útils al conjunt de la societat, però no estan literalment al peu del canó.

Quan es calmi (i no quan acabi) tot aquest sarau del coronavirus no em queda cap dubte que les taules salarials es modificaran de manera justa per als essencials...

4 comentaris:

  1. Tant de bo els treballs a que et refereixes siguin més ben renumerats,
    I que s'abaixin els preus estratosfèrics dels lloguers... etc.

    ResponElimina
  2. Com en tota guerra, ja sigui diària o puntual, els soldats rasos són els que menys avantatges tenen i els que s'exposen més. Els generals i comandants sempre estan a la rereguarda, no només no s'exposen, sinó que ho viuen còmodament i encara es penjaran les medalles.

    Què canviarà quan acabi aquesta crisi sanitària? Doncs la dotació pressupostària de Sanitat pujarà, però res comparable a com pujarà la el pressupost militar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Paraules profètiques, tristament... Cuida't, company!

      Elimina