dimecres, 8 d’octubre del 2014

9N. Lladres a casa


No hi ha cap dubte que l’estat espanyol ens supera en corrupció (com a mínim, en quantitat de diners robats), però, reconeguem-ho, en aquest petit país nostre tampoc anem curts de lladres; només cal llegir un parell de diaris de tendència política oposada per comprovar que, d’aprofitats, n’hi ha a dreta i esquerra. Seguint amb el fil de les quantitats robades, en valors absoluts Espanya ens guanya per golejada, però la distància es deu retallar força si es compta proporcionalment (sigui per habitant, PIB o qualsevol altre divisor imaginable). Cal ser conscient, per tant, que aquest mal també és endèmic de la societat catalana, i creure que amb un país nou farem net és, com a mínim, il·lusori.

Així i tot, sovint he arribat a sentir dir a alguns partidaris de la independència de Catalunya (aquells que solen ser més aspres i excloents) que, si més no, els lladres d’aquí són lladres nostres, com si fos això fos un consol. Si és cert allò que es diu que el diner no té pàtria, llavors el robatori tampoc n’hauria de tenir. Tanta ràbia em fa que em robi un o l’altre. O és que els estafats per les preferents de Caixa Catalunya estan menys enfadats que els de Bankia?

Text escrit el 10 de setembre de 2014.

5 comentaris:

  1. O pitjor encara, és que són menys lladres i fills de puta m... els de C. Catalunya. El fàstic tampoc no hauria de tenir bandera, ni frontera ni p... en vinagreta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho seran menys perquè no tenien tant on robar, però si poguessin... uf!

      Elimina
  2. No podem ser tan il·lusos de pensar que amb la independència tots els mals s'han acabat. El que ens dóna la independència és una eina per lluitar contra tot això i també contra les injustícies socials, i tantes altres coses. Evidentment, els diners manen per sobre la ideologia. Si aconseguim ser independents, la feina serà nostra per triar bé els governants, segur que no tots són iguals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada llegir això de que els governants no són tots iguals. Em fot molt aquesta generalització...

      Elimina
  3. Pensar que la independència ens donarà un país nou i net i just, és certament il·lusori. Per sobre, o al costat, de sentiments nacionals hi ha una ideologia política i social que condiciona la manera de fer, i això no variarà encara que siguem independents.
    Potser sí que ens donarà l'excusa de fer taula rasa i intentar construir de zero.

    ResponElimina