dilluns, 28 de setembre del 2015

Els petits canvis són poderosos. El gra de sorra (IV). Bústia Ciutadana


La Bústia Ciutadana és una aplicació de l’Ajuntament de Barcelona per a telèfons mòbils (i altres dispositius del mateix ram) que serveix per a informar l’Ajuntament de qualsevol incidència que ens puguem trobar en la via pública: arbrat, bancs, baranes, calçada, fanals, espais verds, jocs infantils, papereres, pilones, semàfors, voreres, entre molts altres temes. Podríem dir que es tracta de la versió App del telèfon del civisme, si bé aquest darrer probablement té més opcions ja que, sortosament, per ara les màquines encara no arriben a la flexibilitat de les persones.

Aquesta aplicació, que podeu descarregar aquí si sou de la poma o aquí si sou androides, és ben senzilla d’utilitzar: només cal triar a quin apartat correspon la incidència de la que volem informar, quina mena de desperfecte té i especificar la localització, que el mateix dispositiu mòbil ja s’encarrega de cercar; a més a més, si volem, podem fer una fotografia i adjuntar-la a la incidència.

La resolució que personalment he experimentat ha estat, en general, força ràpida, tant en incidències de neteja de carrers, com de buidat de papereres o contenidors, així com també de reparació de jocs infantils i de bancs. En canvi, quan es tracta de reparar voreres malmeses, només t’envien el número de l’ordre de treball mitjançant la qual resoldran la incidència, però no s’hi ha intervingut fins passats dos mesos.

En tot cas, cal remarcar que aquesta aplicació és una eina més, fàcil i ràpida, que ens permet a tots i cadascun de nosaltres fer la ciutat una mica més habitable d’una manera ben senzilla.

Text escrit el 8 de juliol de 2015.

2 comentaris:

  1. Em sembla molt bona eina, la veritat. Estaria molt bé que s'apliqués al meu poble, sempre som a temps de proposar-ho.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una altra manera ben fàcil d'implicar-se en la millora de l'espai que compartim...

      Elimina