dilluns, 9 de maig del 2016

Senyor carter

Sóc un d’aquests rara avis que, quan es troba una carta abandonada damunt les bústies de la comunitat, l’agafa, li dóna un cop d’ull i, si és d’un veí que ja no viu allà, agafa un bolígraf i dibuixa un X en l’apartat que més s’acosta a la realitat: “Canvi d’adreça”, “Absent”, o qualsevol eufemisme semblant. Després la diposito de nou a la bústia i alguna cosa en deuen fer a Correus, perquè no tornen a arribar pas totes.

Doncs bé, fa tot just pocs dies en va arribar una altra destinada a un veí que ja no viu al pis indicat. Així que agafo la carta, la pujo a casa i, quan estic a punt de deixar-la a la meva taula per tal de marcar la X quan tingui un moment, me n’adono que no hi ha cap opció que s’acosti a la realitat: “Desconegut”, no; “Canvi d’adreça”, no; “Falten dades”, no; “Vivenda deshabitada”, no; “Refusat”, no; “Absent temporalment” és la que més s’hi acosta, però tampoc. 

I és que el pobre home ja fa anys que és mort però, així i tot, li segueix arribant correspondència de tant en tant. Potser caldria afegir al revers del sobre una casella extra de “Difunt”, i més després de veure el remitent: Cementiris de Barcelona.

Text escrit el 10 de març de 2016.

6 comentaris:

  1. En alguns sobres sí que ve aquesta opció. Cementiris de Barcelona hauria de comprar aquest model!

    ResponElimina
  2. Home, la de canvi d'adreça s'hi acosta bastant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé, no sé... perquè, quina seria l'adreça nova?

      Elimina
  3. Et diria que aquesta història dóna per escriure un relat...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segurament, però tinc les neurones relataires absolutament passives... Esperem que algun dia s'activin de nou!

      Elimina