dilluns, 14 de desembre del 2015

Relativitzem

"Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix", va dir Albert Einstein.

No hi busqueu tres peus al gat a l’origen d’aquesta sentència tan famosa del científic alemany. Jo tinc una teoria: segur que aquesta frase se li va acudir al passadís de casa seva mentre passejava en braços algun dels seus fills que plorava desconsoladament perquè no s'aconseguia adormir de cap de les maneres. SEGUR!

Que si ara me'l poso a l'espatlla, ara panxa avall, ara a l'espatlla de nou però a l'altra (cal alternar si no volem acabar descompensats!), ara panxa amunt, ara taral·lejo una cançó, ara la canto però amb la lletra original, i ara xiulant fluixet, ara m'assec, després m'aixeco, ara m'estiro i me'l poso damunt del pit, ara li poso música tranquil·la, ara li parlo i li dic cosetes boniques amb veu suau, ara em torno a aixecar i me l'enganxo al pit i respiro a poc a poc i profundament, ara corro la cortina i el deixo mirant el carrer com es fa de nit, ara obro una miqueta la finestra un moment perquè li toqui l'aire, ara... demano el relleu!

D’aquí, m’hi jugo el que sigui, ve la frase, i té la seva lògica, ja que, per molts descobriments que facis, per moltes teories que desenvolupis, o per molts experiments que duguis a terme, res és més enigmàtic que un nadó. RES.

Text escrit el 20 d’octubre de 2015.

8 comentaris:

  1. L'altre dia vaig veure un truc per parar de fer plorar un nadó, no se si funciona, no he tingut l'ocasió d'aplicar-lo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Res, bajanades! Infal·lible ja no ho és ni qui sempre havia dit ser-ho...

      Elimina
  2. Jo no sé d'on ve la frase, en relació a què la va dir Einstein, però sé que darrerament s'aplica per moltes coses, sempre funciona. I és que és veritat. Potser amb un nadó no, però amb la resta sí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per això no hi ha res més complicat que la mpaternitat! O pmaternitat, com es prefereixi...

      Elimina
  3. els nadons humans són moltes vegades més llestos que els adults

    ResponElimina
  4. M'hi he vist, m'hi he vist! hahaha Suposo que ens hi hem vist tots els que hi hem passat per la mpaternitat.
    Com en Pons, et recomano un parell de coses que ja t'aviso que NO he provat:
    - Dormir el nadó amb un mocador
    Aquest el vaig descobrir quan la meva filla ja era massa gran per fer-li.
    - Un llibre que comento en el meu últim post. Et passo la fitxa de l'editorial (hi és també en català). Busca opinions i a veure si et convenç per provar-ho.

    Ah, i ànims! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per provar que no quedi! Perquè el que està clar és que cada nen és un món. Al meu fill gran potser no li costava tant adormir-se però es despertava més sovint. En canvi, el petit és el contrari: li costa, però després podem sopar amb tranquil·litat...

      Elimina