dimecres, 17 de juliol del 2019

Globus d’aigua

No hi ha cap mena de dubte que jugar amb globus plens d’aigua en els dies calorosos d’estiu és divertit per als petits i per als que no ho som tant. Ara bé, és una llàstima després veure els voltants de les fonts plenes de les restes dels globus rebentats. No és pas tan difícil, i alhora és una bona mostra de civisme, recollir el globus un cop ha quedat inservible i llençar-lo després a la paperera més propera. Els residus no s’escamparan per totes bandes i els parcs quedaran més nets. Tots hi guanyarem.

Carta publicada a El Periódico (13/07/2019), a El Punt Avui (18/07/2019) i a La Vanguardia (18/07/2019).

4 comentaris:

  1. El perill de deixar restes de globus és que si plou, van a les clavegueres, i de les clavegueres al mar.

    ResponElimina
  2. Problemes d'incivisme, sempre i a tot arreu. Però en aquest cas s'hauria de buscar una alternativa per no fer servir plàstic, perquè no deixen de ser residus, tant si els reculls com no. Hi ha altres maneres de jugar amb l'aigua, i si no t'agraden les pistoles per temes ètics, hi ha manxes o directament galledes. No sé, jugar amb globus deu ser divertit. Tenir consciència és una merda, però també necessari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic amb tu que hi ha alternatives als globus, però són una part minúscula de tota la problemàtica del plàstic. Hi ha molts àmbits on actuar abans de decidir si els nens poden o no jugar amb globus. Però recollir-los sí, casundena!

      I sí, tenir consciència sovint et porta molts maldecaps, però estic convençut que els no en tenen no coneixen la satisfacció de saber quan les coses es fan bé... Molt pobres d'esperit, la veritat sigui dita.

      Elimina