dilluns, 15 de febrer del 2016

Inspirat en fets reals

Tot just fa pocs dies, mentre feia una repassada general al blog, em vaig adonar que podia incloure una nova etiqueta en alguns dels contes ja publicats, una etiqueta d’aquelles que sempre ajuda a vendre perquè genera una dosi extra de curiositat. 

Pel que tinc entès, i si vaig errat ja m’ho fareu saber, la diferència entre que un conte, un llibre o una pel·lícula estigui basada o inspirada en fets reals és que, en el primer cas, s’intenta ser, en la mesura possible, fidel als fets que es van passar en la vida real, mentre que, en el segon cas, l’autor o el guionista agafa aquells fets que li interessen i d’aquests se’n deriva una altra història amb punts en comú als fets ocorreguts.

Així doncs, amb la nova etiqueta anomenada Inspirat en fets reals hi trobareu prop d’una vintena de contes, alguns més inspirats que altres, i encara uns altres que gairebé estan basats en fets reals. I us asseguro que, per molt que pugui sorprendre en alguns casos, el rerefons de tots ells és de pura autenticitat.

2 comentaris:

  1. Amb el basat en fets reals hi podria estar d'acord, si una història que sembla inventada narra alguna cosa que va passar en realitat, és una cosa. Però inspirada en fets reals? Totes ho són, no? Qualsevol cosa que escrivim ens ho ha inspirat un fet real, és molt difícil inventar completament de zero una història, no creus. Una altra cosa és que un fet molt puntual ens acabi portant una història que no hi té res a veure, o completament desenvolupada. Però sense que tingui un punt de partida real...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Primer hauríem de discernir és si com a real ens referim a alguna cosa que ha passat o a alguna cosa que podria ser possible. En el primer cas, no és pas tan difícil inventar-se un conte de principi a fi. En el segon cas, si que ho seria...

      Elimina