dijous, 30 de juliol de 2015

Ràbia

Odio els tràmits, però especialment odio els tràmits amb les companyies de subministres. I ara mateix odio especialment Endesa. Els odio per fer-me perdre temps i treure'm de polleguera. Els odio per oferir si vols l'atenció en català i, un cop l'has triada, que es talli la comunicació al cap de pocs segons (ho he provat quatre cops).

Odio que, per un error de l'empresa, ara calgui pagar una morterada que, tot i ser justa, no deixa de fer pupa. Odio les seves formes i la seva burocràcia, que amb prou feines t'ofereixen terminis ni alternatives. Odio que em diguin que he d'enviar no sé quants papers per fer un reconeixement del deute quan resulta que, si no el reconec, ens el cobraran igual. I odio que quan pregunto per què serveix aquest reconeixement, em pengin el telèfon.

Entenc la pobra treballadora que deu estar més cremada que la moto d'un hippie, cobrant poc i amb ganes de fer vacances, però odio que la seva atenció amb mi sigui ineficaç, inútil i amb desgana, perquè jo també estic més que cremat amb l'empresa on treballa. Al capdavall, però, als que seuen a les cadires del consell incompetent d'administració se'ls en fot que tant el treballador com el client treguin fum pel cap i foc pels queixals. I és per això que és a ells a qui odio més.

Com diu l'Elèctrica Dharma a La gent vol viure en pau:

"Són uns fills de puta acabats 
Sempre foten la punyeta 
Estats-Carronya! Bèsties de guerra! 
Les seves festes són criminals"

Ràbia produïda el 27 de juliol de 2015.

dilluns, 27 de juliol de 2015

El dit a la nafra (VI). Salut

Va aixecar el cap quan va sentir que algú tustava el vidre de la peixera amb insistència. El va sorprendre comprovar que no era cap client sinó el seu cap, que li oferia un ampli somriure mentre li assenyalava uns quants rètols de prohibit fumar que havia enganxat a diferents parets del pàrquing. No et podràs queixar, va sentir que li deia amb el polze aixecat. 

Microrelat escrit el 30 de desembre de 2014.

dimecres, 15 de juliol de 2015

El temps és or

Passen deu minuts de les nou de la nit. El cansament a aquella hora ja és notori i encara hi ha un munt de coses per fer. Sona el telèfon:

– Hola, bona tarda, parlo amb Maurici C... –diu una veu de comercial (talment com els capellans, els comercials tenen una mena de veu particular que fa que els reconeguis a l’instant).

– Sí, sóc jo.

– Encantada de saludar-lo, senyor. El truco per informar-lo de...

– Si us plau, deixi-ho estar. No hi estic interessat i, si continuem amb la conversa, tant vostè com jo perdrem el temps.

– Ja, però coneix vostè les nostres ofertes?

– Li he dit que no m’interessa...

Per què nassos sempre dic que en aquests casos caldria penjar sense contemplacions però al final mai ho faig? No penso permetre que aquesta bruixa em robi ni un minut més del poc temps d’oci que em queda abans d’anar al llit, encara que sigui adormint-me amb el 3/24!

– Ho entenc, però si em deixa explicar...

– No, li he dit que no m’interessa –responc enfadat.

I demostrant que aquelles hores ja no coordino gaire, afegeixo:

– Em queda poc temps. Bona nit.

No sé pas si la pobra dona haurà resat alguna oració per la meva ànima...

Conversa telefònica mantinguda el 6 de juliol de 2015.

diumenge, 12 de juliol de 2015

El segon farcellet


Foto presa l'1 de maig de 2015 a l'estany d'Ivars i Vila-sana, El Pla d'Urgell, Lleida.

Arribada prevista del farcellet amb l'homenet dins: setembre del 2015.

dilluns, 6 de juliol de 2015

QWERTY (XII)

Q. El van votar perquè sabien que compliria allò que prometia en el seu programa: més degeneració democràtica. 

W. Els fulletons que informaven de la conferència del ministre d'hisenda no enganyaven: l'acte tindrà lloc a l'aula manga.


E. Tots els generals van girar full ràpidament quan van llegir que a la següent pàgina hi havia una foto del nou escot antimíssils.


R. L'especialista, després de llegir l'informe del metge de capçalera, va dir que ell també patia la mateixa patologia: hèrnia fiscal.


T. L'error del codi penal militar va permetre combatre l'apatia de les casernes amb l'amenaça d'acusar a tothom de sedació militar.


Y. Aprensiu com era, es va desmaiar a l'acte quan va llegir que li havien d'administrar la vacuna titànica.