divendres, 2 d’octubre del 2020

Grana Padano

A casa ens agrada força el formatge (i si és acompanyat d’una mica de vi negre del Montsant, en el cas dels adults, encara millor). Acostumem a menjar-ne una mica al final del sopar, abans de la fruita, i el ritual sempre és el mateix. Traiem de la nevera dos tipus de formatge, el primer dels quals varia: Emmental francès, Maasdam holandès, Manxego espanyol, Cheddar anglès, formatge de Menorca, entre d’altres, que visiten gustosament la fusta de tall. El segon és inamovible: Grana Padano italià (o Parmesà, però el preu ja puja i la diferència, al nostre modest paladar, és imperceptible).

També ens agrada molt, a casa, sortir a la muntanya. Sempre que podem anem a pasturar, sigui un matí, un dia sencer, de cap de setmana, de pont o de vacances. I, de la mateixa manera que el formatge, també ens agrada la varietat: Muntanyes de Prades, Montsant, Garraf, Serralada de Marina, Serralada Litoral, Montnegre-Corredor, Montseny, Milany-Santa Magdalena, Cavallera, Rasos de Peguera, Cadí-Moixeró, Picancel, Montgrony, Sant Llorenç del Munt i l’Obac... I el que és inamovible, en algun moment o altre de l’any: Pirineus, el nostre Grana Padano a la muntanya.

I és que tant en formatges com en muntanyes n’hi ha per tots els gustos, però també és ben cert que hi ha categories i categories.

Text escrit el 2 d’octubre de 2020.


6 comentaris:

  1. Coincidim en el gust pels formatges. I per altres que no anomenes i que de ben segur també aprecies.
    I pel Montsant: el líquid i el mineral de la Serra. I totes les altres serres que anomenes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ves a saber si fins i tot no ens hem creuat per la muntanya alguna vegada!

      Elimina
  2. M'agraden els Pirineus, i m'agrada el Grana Padano, però mai, que recordi, he ajuntat les dues passions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Grana Padano, no , però en algun picnic pirinenc sí que ens hem endut un tros de Maasdam o Emmental. Fàcil de tallar i agrada a tota la família!

      I fuet, que no falti el fuet... ;)

      Elimina
  3. M'encanta el formatge i m'encanta tastar formatges nous. I tinc la sort de tenir una xarcutera de confiança que n'és tota una experta. Tot i que a casa acostumem a fer com una mena de ritual el cap de setmana, perquè ens és impossible fer com vosaltres i quedar-nos amb el "només una mica" (val, ho confesso, parlo en plural però en realitat sóc jo que no puc controlar-me).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és fàcil que el tall aquell tan prim que dius que faràs, al final sigui més gruixut! ;)

      Elimina