dimecres, 13 de març del 2019

Dicotomies

És més que coneguda la dicotomia de Rioja o Ribera del Duero quan es parla de vins. Ningú posa en dubte que tant una DO (DOQ en el cas de la Rioja) com l’altra tenen un potencial extraordinari per treure grans vins al mercat. Sortosament, però, al nostre petit país també tenim grans vins de tota mena i d’un assortit ben variat de denominacions d’origen (DOQ també en el cas del Priorat). És més, aquests darrers anys, sense presses però sense pauses, els vins catalans han guanyat quotes de mercat, tal i com apareixia en aquesta notícia del diari ARA de l’any passat.

Així doncs, sembla que, com a mínim pel que fa a vins, l’antiga dicotomia està més que superada. Qui sap si, amb el pas del temps, els marcs mentals de molta gent del país també superaran la dicotomia informativa que conformen La Vanguardia i El Periódico. També en aquest camp hi ha, sense cap mena de dubte, opcions d’igual o millor qualitat.

Text escrit el 13 de març de 2019.

4 comentaris:

  1. Fa alguns anys, sovint no es trobaven vins catalans a les cartes dels restaurants. O molt pocs. Sortosament actualment hi ha més oferta.
    Amb els diaris passarà igual.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant de bo sigui com dius! Hi ha bona premsa més enllà d'aquest parell...

      Elimina
  2. Si ens hem de refiar de la Vanguardia i el Periodico, el marc mental espanyol no se superarà mai. Fan campanya activa perquè allò que passa sempre per davant vingui d'Espanya. Allò català sempre serà provincià. Així que el canvi de marc mental passa per reduir el consum d'aquests diaris fins que siguin irrellevants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però és, més enllà de l'opció política, hi ha molta més varietat de premsa que supera, amb escreix, la qualitat de tots dos...

      Elimina