dissabte, 24 d’abril del 2010

Modelant consciències

Heu de saber que, en el fons, ho fem per a vosaltres i per a les noves generacions que vindran després. Us hem instruït tan bé com hem sabut, però això no tindria cap mèrit per part nostra si els resultats no haguessin estat com esperàvem. He de dir, però, amb orgull i satisfacció, que ha estat tot el contrari: no només no ens heu decebut, sinó que podem dir que aquest país té el futur assegurat amb homes com vosaltres. Us ho dic en nom meu, en el de tots els professors, i, fins i tot, m’atreveixo a dir-ho en nom dels nostres savis governants.

Penseu que avui ha vingut gent d’altres indrets del país a compartir amb nosaltres aquest acte de germanor. Som un poble orgullós de ser qui és, treballador, ple d’empenta i amb iniciativa. Recordeu bé això si algú se’n riu de vosaltres, i no li feu cas, ja que no tots tenen la sort de viure sota l’aixopluc de la nostra ignífuga bandera; quan vegin del que sou capaços, hauran fet tard per guanyar-se el vostre respecte i només n’hauran d’obtenir el més absolut dels menyspreus.

Tots teniu entre tretze i catorze anys i, per tant, ja no sou nens. Com a homes heu de confiar sempre en vosaltres mateixos, però també en nosaltres, els vostres professors, i, sobretot, en la nostra mare pàtria. Sense ella no som res i a ella li ho devem tot. I és per això que avui estem aquí, per fer d’aquest país un exemple de puresa i rectitud. No podem permetre que res contamini el poble amb idees falses i indecents. Tots en som responsables i no podem amagar el cap sota l’ala.

Estem aquí tots junts, a la Bebelplatz, units per una gran causa comuna. Així doncs, demostreu la vostra vàlua als ciutadans de Berlín i que tothom vegi com estimeu aquesta terra. Amics, ajudeu-nos a llençar tots aquests llibres a la foguera! Per vosaltres, per nosaltres i, sobretot, per Alemanya!

Conte escrit el 7 de setembre de 2007.
Relat finalista del Repte 213, el tema del qual era El foc.
Revisat el 24 d’abril de 2010.

1 comentari:

  1. La pell de gallina company! He sentit la veu d’algú poderós i menyspreable, un poble enganyat i unes paraules tergiversades i tacades sang... Realment has clavat el tema del foc i no només el que cremava paraules, has transmès un infern amb quatre paràgrafs.
    Arreveure!!!

    ResponElimina