diumenge, 18 d’abril del 2010

L'escollit

– T’hem triat a tu perquè ets el millor. Sabem que te’n sortiràs. Tens, com tants altres, l’instint caçador ben desenvolupat per aquesta mena d’afers. Però Don Emilio et vol a tu; diu que ets el més professional i que mai li has fallat. Ja saps que Don Emilio desaprova rotundament aquells que no saben mantenir les formes i s’excedeixen quan no toca. Sense anar més lluny, ahir li va clavar una bona esbroncada al seu propi nebot per haver-ne fet un gra massa; el va avisar que si allò tornava a passar, ell mateix en persona li fotria tal pallissa que ni sa mare el reconeixeria. Per cert, que Don Emilio vol que el seu nebot t’acompanyi per tal que aprengui l’ofici d’una vegada.

– D’acord, si el cap ho vol així, no hi tinc res a dir. Quan ha de ser?


– D’aquí sis hores.


– Una mica justos, no creus?


– Tranquil, tot està controlat. Sabem els seus horaris i el lloc. El seu xofer ens ho ha confirmat tot.


– Bé. Digues al nebot de Don Emilio que l’espero a les cinc a la cantonada de la segona amb el carrer nou. Adéu.


Es va aixecar, es va posar la gavardina i va sortir. Don Emilio tenia raó: mai havia fallat. Però també era cert que era la primera vegada que li encarregaven una feina d’aquella importància.


L’endemà, quan es va despertar, la sensació de triomfalisme encara l’embriagava. Un cop més se n’havia sortit i, a més a més, cobraria una quantitat de diners que li feien pensar ja en retirar-se. De sobte, un cop a la porta del carrer el va posar en alerta. Amb el revòlver a la mà i situant-se a un costat, va obrir lentament. Falsa alarma, havia estat l’impacte del diari, doblegat en dos plecs, que el repartidor havia llençat mentre circulava en bicicleta.


Somrient, va desplegar el diari, però, acte seguit, es va quedar de pedra. Havia fallat. Cinc trets a boca de canó no havien servit per matar el Padrí, Don Corleone.


Conte escrit el 21 de febrer de 2007.

Relat guanyador del Repte 213, el tema del qual era Una història de pel·lícula.
Revisat el 18 d’abril de 2010.


1 comentari:

  1. M'alegra que hages rescatat aquest relat per al teu bloc, ja que no el coneixia. M'ha agradat particularment com has administrat la informació que havia d'anar rebent el lector. I també mostres molta destresa en la construcció dels diàlegs, d'això ja me n'havia adonat en altres relats teus.

    ResponElimina