dilluns, 12 d’abril del 2021

El túnel pandèmic

Amb el teu permís, Agatha, canviaré el títol d’una de les teves novel·les per adaptar-lo als temps que vivim: S’anuncia una nova onada. Efectivament, la quarta onada és tombant la cantonada i, pel que sembla, ens agafa amb les UCIs dels hospitals al límit. No podem dir que no sabíem que això passaria perquè estava més cantat que We are the champions en el món de l’esport. Cada vegada que ens alleugereixen d’algunes restriccions per donar aire econòmic i mental a la població, part de la ciutadania hi respon amb un bon pessic de Dolce Vita. És la quarta vegada que ensopeguem amb la mateixa pedra, així que potser ja és hora d’admetre que, d’intel·ligents, no en som pas gaire.

El cas és que la famosa llum al final del túnel continua sense veure’s, i això que, amb més rodolons que no pas empentes, la vacunació avança. Però cada vegada que un minúscul raig de llum apareix davant nostre, l’onada de torn s’encarrega de tapar-lo. La sensació que en resulta de tot plegat és que estem dins d’un túnel però que anem just darrera la tuneladora.

Text escrit el 12 d’abril de 2021.

4 comentaris:

 1. Pandèmia 1a onada- Confinament - Desescalada
  Pandèmia 2a onada- Confinament - Desescalada
  Pandèmia 3a onada- Confinament - Desescalada
  El dia de la marmota dins d'un túnel.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ara mateix, les marmotes ho tenen molt millor que nosaltres ;)

   Elimina
 2. Ja és ben bé que estem molt ben acostumats a a vida fàcil, eh? Ens trobem amb una situació que exigeix contenció i precaució, però sembla que si no ens posen una pistola a la templa no fotem ni cas. I bé, que podria dir que els altres fan això o allò altre, però aquí ningú està lliure de pecat, per més bé que intentem fer les coses.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Cert, ningú està lliure de pecat, però hi ha pecats i pecats, eh? ;)

   Elimina