dimarts, 4 d’octubre del 2016

Si t’agafo, et reciclo

Hola de nou! 

En el darrer post del blog ja vaig comentar que podia ser que de tant en tant tornés a aparèixer per treure la pols i publicar alguna coseta (res literari, ni gaire transcendental, sinó més aviat per buidar una mica el pap), i per això em trobeu novament per aquí, després de poc més de tres mesos.

Diuen que, amb els anys, les coses te les prens amb més calma i que, en general, tot et rellisca més. En certa manera i en molts temes és així, però en altres casos, quan veig la deixadesa i fins i tot negligència per part d’alguns elements, se m’inflen les venes del cap, les del coll i, perquè no dir-ho, també se m’inflen els pebrots.

I què és això que m’indigna tant? Doncs que els irresponsables de torn no només no separin ni reciclin, sinó que, a més a més, utilitzin qualsevol dels contenidors específics de cada material com si fossin una paperera més. És molt millor que ho llencin tot a la primera paperera convencional que trobin ja que així, com a mínim, no engeguen a rodar l’esforç de la majoria que sí que separa i recicla. I no em refereixo als contenidors del carrer, que també podria ser, sinó a les papereres de cartró destinades al paper o als petits contenidors de piles que hi ha en oficines, centres educatius i empreses vàries. Sempre pot passar que algú no s’hi fixi i llenci la bola de paper d’alumini que embolicava l’esmorzar al contenidor del paper; tots ens podem despistar. Però que n’hi hagi una dotzena en poca estona o que algú s’arribi a esforçar a encabir brutícia per l’estreta obertura del contenidor de piles ja no té nom ni perdó.

I el que ja em treu de polleguera del tot són els utilitzen el contenidor per a reciclar taps, que es destinen a fundacions que després els venen per aconseguir fons per a la investigació, com a paperera convencional tot i haver-hi rètols explicatius a color enganxats al contenidor. A aquests els enviava de pet a algun programa de reeducació humana i ambiental, i a veure si així es reciclen una mica.

I ja està: pap buidat! Fins a la propera!

3 comentaris:

  1. Que bé que et puguem anar llegint de tant en tant. Deixa'm ser dolent ara. Al final, tot el que separem, no acaba en el mateix lloc? En alguns casos s'ha demostrat que els residus separats acaben tots al mateix abocador. Desconec si és una pràctica habitual, però això passa oi? Val la pena tant esforç? Vull dir, que jo el faig, eh. Però realment serveix per alguna cosa? Un altre tema és llençar brossa a contenidors de recollida específica, com per exemple una bossa d'escombraries al contenidor de roba vella, això ja no té perdó i és força incívic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho sé pas si tot acaba al mateix lloc, espero que no, però en cap cas aquesta excusa no ens ha de servir per fer la nostra petita feina col·laborativa (que estic convençut que fas ;).

      Salut!

      Elimina
    2. Avui me n'han explicat una altra que encara va més enllà: llaunes de tonyina dins d'un contenidor de compreses... La realitat sempre supera la ficció!

      Elimina