dimarts, 15 d’agost del 2023

Sí, però...

Ja hi som tots? Sí? Molt bé! No patiu, que la reunió serà curta. Us explicaré una idea que desenvoluparem els propers mesos i després cadascú ja podrà tornar a les seves coses, que ja sé prou bé que tots anem ben carregats de feina. Doncs vinga, au, comencem!

Com tots sabeu bé, les empreses d’hidrocarburs com la nostra no són gaire ben vistes per la població en general; no descobreixo res de nou, oi? Això no treu, però, que a tothom li agradi omplir el dipòsit del cotxe per poder sortir el cap de setmana o fer una escapadeta de tant en tant en avió. Tots som humans i en cap cas volem fer sentir la gent culpable; a més a més, podem pujar-hi de peus que qualsevol insinuació en aquest sentit se’ns giraria en contra en un tres i no res.

Tampoc podem apostar, per raons òbvies, pel negacionisme climàtic que ha practicat bona part del nostre sector durant tant de temps. És tan i tan gran l’evidència científica que, més que tractar de burros els altres, som nosaltres mateixos els que quedem com uns autèntics ases. Aquest camí està tancat i barrat per sempre més.

Així doncs, hem optat per una estratègia diferent. Juntament amb altres línies d’actuació que ja estem duent a terme amb èxit, com poden ser els reportatges patrocinats en diferents mitjans de comunicació, càtedres de sostenibilitat en un gruix important d’universitats o patrocinis diversos que ens milloren la reputació, hem decidit tirar endavant una gran enquesta per copsar quin és el veritable sentiment de la població d’aquest país envers la problemàtica del canvi climàtic.

Fa pocs dies vam visitar el departament d’ecologia d’una de les principals universitats públiques del nostre país, amb la qual no tenim convenis de cap mena, i els vam encarregar que dissenyessin una enquesta amb preguntes clares i diàfanes. I atenció amb el que diré ara: els vam donar total llibertat en el redactat de les preguntes. Això vol dir que no podrem tocar ni una sola coma de cap de les maneres, queda entès?

Per tal que ningú pugui dubtar de la seva validesa, aquesta enquesta la traslladarem al carrer durant gairebé un any. Tindrem enquestadors fixos en diferents punts del territori durant tot aquest temps i d’altres que s’aniran movent segons els criteris que puguem establir.

Tot això ho engegarem ben aviat, aprofitant que ve el bon temps i la gent surt més de casa. Així, un dels primers punts on hi tindrem enquestadors fixos seran les terminals de l’aeroport, i un altre d’aquests punts estratègics serà el conjunt de terminals de creuers del port. A més a més, aprofitarem la gran afluència que tenen les curses de Fórmula 1 i MotoGP i hi enviarem un exèrcit d’enquestadors. Si sabeu de més esdeveniments d’aquest tipus que siguin força multitudinaris, feu-nos-ho saber.

I, amb això ja acabo, com no es podria esperar menys d’una companyia seriosa com la nostra, publicarem els resultats tal i com surtin. No ho dubteu. Res més, gràcies per la vostra atenció i au, a pencar!

Conte escrit el 15 d'agost de 2023.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada