dilluns, 18 de gener de 2016

Els petits canvis són poderosos. El gra de sorra (V). Som Energia


A hores d’ara, la cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre Som Energia ja és prou coneguda per bona part de la població catalana i, fins i tot, també per l’espanyola, on també hi tenen uns quants socis. A grans trets, Som Energia es dedica tant a la producció d’energia elèctrica a partir de fonts renovables com també a la seva comercialització (tant de la pròpia com la d’altres proveïdors). I tot això per què? Doncs, tal i com diuen aquí, per impulsar un model energètic renovable, eficient i en mans de la ciutadania; per afavorir el creixement d’una economia més social i solidària; per trencar l’oligopoli energètic existent; per participar d’un moviment social transformador; i per una informació transparent i un tracte directe. Cinc motius (que he afusellat directament de l’enllaç anterior) ben nobles, poderosos i fins i tot diria que de pur sentit comú.

I això de Som Energia, funciona com cal? No em quedaré sense llum mentre em facin el canvi de comercialitzadora? S’emprenyarà la meva companyia actual i em deixarà a l’estacada per traïdor? Res de tot això! El canvi és absolutament transparent i fàcil de dur a terme per Internet. En cosa de dos mesos ja passes a facturar amb Som Energia i, creieu-me que, per increïble que sembli, gairebé t’alegres quan t’arriben les factures; saber que la teva electricitat és d’origen renovable és un motiu d’orgull important.

Així que, si teniu 100 euros (l’import de fer-se soci de la cooperativa, i que us retornaran si baixeu del vaixell) ja podeu canviar de companyia i clavar una bona puntada de peu allà on li fa més mal a l’oligopoli: la butxaca. Perquè la butxaca és, al capdavall, el poder econòmic i també el polític. I si voleu anar més enllà, també s’ofereix la possibilitat d’invertir en energies renovables (també a partir de 100€).

Què? Veniu?

Text escrit l’11 de novembre de 2015.

4 comentaris:

 1. Doncs és una cosa a tenir en compte. Però al final el que busquem també és pagar menys, i no sé si amb aquesta cooperativa la butxaca pròpia ho nota. Què me'n dius d'això? Que sí que fer servir energies renovables estaria molt bé, però...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Els preus els tens aquí: https://www.somenergia.coop/ca/tarifes-d-electricitat/

   No pagues més, i si optes per la discriminació horària, fins i tot t'estalvies calés!

   Elimina
 2. Justament al novembre se'm va girar la castanya i em vaig fer soci

  ResponElimina