dijous, 20 d’agost del 2015

Clatellada

Un amic meu que té un blog en el que hi penja els seus contes, opinions diverses, reflexions i també algunes fotografies, em deia l’altre dia que estava espantat pel caire que estaven prenent algunes coses en aquest inhòspit i desagradable país. Resulta que una dona ha estat multada amb 800 euros (i encara rai, ja que l’import podia oscil·lar dels 600 als 30.000) per haver penjat al Facebook una fotografia on hi apareixia un cotxe de la policia municipal de la seva localitat aparcat en un espai reservat per a minusvàlids. Pel que sembla, la nova llei anomenada col·loquialment “llei mordassa” permet imposar aquesta mena de sancions. Aquí teniu l’enllaç que em va proporcionar el meu amic on s’explica tot plegat.

El meu amic em va confessar amb la boca petita que tenia preparat un nou post per al seu blog on hi apareixia una fotografia d’una grua municipal arrossegant un cotxe de la policia municipal de la seva ciutat. Quan va veure l’escena, li va fer gràcia i ràpidament en va treure una fotografia amb el seu telèfon mòbil. Ara però, ha decidit deixar-se d’hòsties i suprimir l’arxiu JPEG sense ni tan sols passar per la paperera de reciclatge. 

Jo estic convençut que, si estigués en el seu lloc, faria el mateix.

Text escrit el 20 d’agost de 2015.

6 comentaris:

  1. Pots no estar d'acord amb les demandes que fem els catalans, els nostres anhels de llibertat. Però no pots no sentir vergonya quan veus que el teu parlament, el que tu vas votar, aprova una llei com aquesta, o altres que ha aprovat. Hem fet un salt al passat, moltes dècades enrere, i aquí no passa res. No vull aquest estat capaç de multar-me per fer una denúncia. Em fa vergonya i fàstic. No penso acatar aquesta llei, no penso acatar cap llei seva més. El meu cap ja fa temps que està molt lluny d'ells. Ens volen fer callar? Ara és quan més alt hem de protestar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó en que cal desobeir, però entendràs que el meu bon amic vulgui evitar una multa de fins a 30000 euros. Una sanció d'aquest import et deixa sec gairebé de per vida!

      Per altra banda, en un país on aproximadament la meitat de població no fa fàstics al franquisme (i la prova és que els hereus han governat en el passat i també en el present), no és d'estranyar que lleis com aquesta els semblin fins i tot correctes. El que no aconsegueixo és entendre-ho...

      Elimina
  2. Em ve al cap el conte de Gianni Rodari "Gelsomino al país dels mentiders" on es narra la vida a un país governat per pirates. Això de multar qui denuncia un fet vergonyós (com aparcar en zona de minusvàlids) hi encaixaria perfectament.

    La meva teoria és que tot això de la llei mordassa és un atac de pànic enfront de les xarxes socials. Durant la primera legislatura del PP, Aznar va liquidar pràcticament la totalitat dels mitjans de comunicació hostils i va controlar la informació a través de gent de la seva confiança. Ara Rajoy (o Soraya) han fet el mateix. En començar la legislatura es van carregar els 3 directors dels 3 diaris principals d'Espanya (El País, El Mundo i la Vanguardia) per posar-hi pelacanyes afins. Però hi ha les xarxes socials, que no poden controlar tan bé i se'ls veuen les vergonyes, que no són poques. Així que s'han tret de la màniga aquesta mordassa.

    ResponElimina
  3. Com es pot denunciar llavors a un agent de l'autoritat quan està cometent una infracció o un delicte si no pots fer fotos per demostrar el fet denunciat i la seva paraula val més que la teva?

    ResponElimina