dilluns, 14 de gener del 2013

Catalònia

Reunits a la luxosa sala de juntes, el conseller delegat assegurava a la resta de col·legues, tots ells acollits en deixar la vida política, que les lleis no escrites dels mercats eren filles de les lleis naturals: els forts sobreviuen i els dèbils cauen. No hi havia volta de full. Un exemple, va dir, el podien trobar anys enrere: que hagués tancat una llibreria quasi centenària i al seu lloc hi hagués ara un restaurant de menjar ràpid americà era un cas més d’aquesta llei que, alhora, ajudava a perpetuar-la. Al capdavall, el poble havia parlat, i si preferien les hamburgueses als llibres eren ben lliures de fer-ho. Ningú els havia obligat.

No gaire lluny d’allà, el policia de la brigada d’antiavalots maleïa els manifestants que tenia al davant mentre intentava netejar la visera del seu casc de la barreja de quètxup, maionesa, mostassa i traces de carn i cogombre que li havia caigut al damunt. Aquella època daurada en la que els atacaven amb llibres ja era passada.

Microrelat escrit el 12 de gener de 2013


6 comentaris:

  1. Doncs per bé o per mal formem part del mercat. Som nosaltres els que no hem comprat prou llibres a la Catalònia i els que comprem prou hamburgueses com perquè sigui rendible obrir noves hambugueseries.

    I més ellà, molts també han reclamat la cultura lliure (o gratis). Com a conseqüència, moltes botigues de discos han tancat. És previsible que el fenomen s'estigui estenent ja amb els llibres electrònics, que poden tancar moltes més llibreries en els propers anys.

    ResponElimina
  2. Molt bo i malauradament massa real.

    ResponElimina
  3. No tot és or el que ha deixat la Llibreria. Ningú ho comenta però 9 treballadors ens vam anar al carrer i ningú ens ha fet cas. No som de la Nissan, ni de la SEAT, ni res. Hem perdut mesos d'atur per mal coneixement de la llei per part de l'empresa mentre unes llibreries cobren calers de la desfeta de la Catalònia. Sí, el propietari de l'immoble paga perquè la llibreria marxi. D'aquí ja no puc dir res més.

    ResponElimina