dijous, 18 de febrer del 2021

Error de càlcul?

Una de les meves tasques professionals com a tècnic informàtic és mantenir, en la mida possible, els sistemes actualitzats. Això implica tenir instal·lades les darreres versions tant del sistema operatiu com de les aplicacions. Com és obvi, a més aplicacions instal·lades a l’ordinador, més possibilitats de tenir portes obertes a intrusions que aprofitin errors de codi de les aplicacions. Aquest sol ser un dels principals motius pel qual molt informàtics són reticents a instal·lar programes si no són realment necessaris.

Això mateix passa també amb els telèfons mòbils, tauletes i altres dispositius permanentment connectats a la xarxa. Com a deformació professional, tinc el costum de comprovar un cop el dia si hi ha actualitzacions de les apps instal·lades a la Store de torn. Si també n’esteu al cas, haureu comprovat que el ritme d’actualitzacions és força alt, tant sigui per oferir noves utilitats o millores com per apedaçar errors de codi. 

És bastant habitual que aplicacions com navegadors, xarxes socials, jocs, entre moltes altres, tinguin errors. Ara bé, l’aplicació a la qual avui li faltava una actualització de correcció d’errors m’ha deixat ben bocabadat: Samsung Calculator, és a dir, la calculadora que el sistema porta de fàbrica. Que una aplicació com la calculadora pugui tenir una actualització perquè se li canvia una mica el disseny i l’estètica, ho entenc. Ara bé, quins errors de codi pot tenir la calculadora? No ho sé veure de cap de les maneres.

En resum: és de fiar aquesta aplicació? O suma i resta el que li dona la santa gana? Res, tornarem a sumar de cap i, si cal, amb els dits.

Text escrit el 18 de febrer de 2021.

6 comentaris:

  1. Els jefes coreans s’havien queixat que l’app de la calculadora no espiava prou be, per això ara et demana permís per accedir al gps, la càmera, els contactes i a la declaració de la renta.

    ResponElimina
  2. Si ara ens tornessin a fer comptar amb els dits... sumar i restar perfecte. Multiplicar i dividir ja ens costaria una mica més. I fer arrels quadrades sense calculadora... no vull ni pensar-ho!

    ResponElimina
  3. Em sembla que la cosa deu anar per on diu en Pons. Una aplicació que encara no t'espiava, ara ja sí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hosti tu, no anem bé... Al final fins i tot ens espiarà el Bloc de notes!

      Elimina