dimecres, 15 d’abril del 2020

Dietari coronavíric (26). Lutxa!

Tots necessitem una certa activitat física i no descobrim res de nou si diem que els nens encara més. Al meu vector de transmissió petit, amb quatre anys sobre les espatlles, li encanten les lluites, especialment contra mi. Així, cada matí, just després d’aixecar-se i fer el pipi de torn, em busca i em diu: Lutxa? Això significa que anem al sofà i comença la lluita. Però no són lluites qualsevol: tenen puñetazo, cortazo, cabolo, hielo (que es neutralitza amb el rayo), tijeras (molt útils per fer pessigolles), purpurina (sí, ho heu llegit bé, i es combat amb viento) i també músculs i fuerza, que et serveixen per recuperar-te en un tres i no res quan estàs gairebé derrotat. I clar, com no podia ser d’una altra manera en aquestes edats en què les antenes sempre estan sintonitzades, el darrer atac és CORONAVIRUS!. Per sort, i al contrari del que passa fora de casa, el podem combatre també amb músculs i fuerza.

També haureu vist que gairebé tot és en castellà malgrat que a casa som catalanoparlants. Són coses de la immersió lingüística a les escoles, que li costa arribar al pati. Això sí, com que en aquest dietari mando jo, escric el títol com em dona la gana.

4 comentaris:

  1. Ja ho saben els de C's i PP que han entrat paraules castellanes enmig de converses catalanes? Segur que faran una queixa formal...

    ResponElimina
  2. Doncs per una part, genial aquests jocs còmplices que teniu. Per altra, força dramàtic que aquest vocabulari de joc sigui en castellà, diu molt de la situació del català, encara que no ho sembli.

    ResponElimina