diumenge, 22 de març del 2020

Dietari coronavíric (2). Autoresponsabilitat

Demà, dilluns, caldrà dur un certificat d'autoresponsabilitat per als desplaçaments que, tot i les estadístiques demolidores d’infectats i morts, serà voluntari. Un dels supòsits en el que una persona es podria moure és per acudir al lloc de treball.

Seria interessant que hi hagués un registre en el que hi apareguessin llistades totes aquelles empreses que, tot i no ser essencials (alimentació, sanitat, transports, etc.), han decidit continuar amb la seva activitat en menor o major mesura, i que la ciutadania decideixi si val la pena o no comprar-los els seus productes.

4 comentaris:

  1. No és tan fàcil com comprar els productes. Hi ha empreses que no produeixen res que es pugui comprar, almenys a priori. És simple activitat. És gent al carrer i desplaçant-se. No parlem de fer un boicot a aquestes empreses quan tot acabi, sinó de la responsabilitat dels seus amos amb la societat i el respecte als seus propis treballadors. Han decidit no tancar, encara que optin pel teletreball en la mesura que poden, però d'altra gent no pot fer-ho i segueixen anant-hi. L'alternativa? Un ERTO que ningú t'assegura que després restituirà tots els llocs de feina. La promesa d'un Govern que fa les coses malament que hi haurà ajudes per les empreses en aquesta situació, però no diuen ni quan ni com. Ni tampoc les obliguen a tancar. No, no és tan fàcil com ho pintes. Per no parlar d'autònoms. El mercat laboral és tremendament complicat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar que no és tan simple. Però n'hi ha que no assumeixen responsabilitats de cap de les maneres i la butxaca és l'única cosa que entenen...

      Elimina
  2. Aquí tothom, d'una manera o altra pagarem un preu alt.

    ResponElimina