dimecres, 7 de gener del 2015

Els petits canvis són poderosos. Si jo fos alcalde (II). Portes obertes?


La segona mesura que proposaria si fos candidat a l’alcaldia de la meva ciutat seria la de prohibir enèrgicament (i perdoneu l’acudit fàcil) que els comerços, amb absoluta indiferència de l’activitat que duguin a terme (des de forns a sabateries), tinguin les portes obertes de bat a bat al carrer. No té cap mena de sentit que es malbarati energia en la climatització quan, amb una senzilla porta (a poder ser manual, ja posats a demanar) s’aconsegueix una efectiva barrera de cara a mantenir la temperatura interior confortable, evitant així exprimir les màquines d’aire condicionat que, a més a més, són generadores de contaminació acústica. 

En un món en el que la demanda d’energia és cada dia major però, alhora, és més complicat i car obtenir-la d’un planeta amb els recursos minvants, cal posar fil a l’agulla en qualsevol iniciativa que en redueixi el consum. 

Text escrit el 3 de desembre de 2014.

Idea enviada a l'Ajuntament de Barcelona a través de l'aplicatiu Govern Obert.

5 comentaris:

  1. jo de tu em presentaria......mai se sap

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qui sap...però encara no sé si fer-ho amb una llista conjunta o en una separada ;)

      Elimina
  2. A priori sembla una mesura justa i assenyada, però em pregunto si hi ha algun motiu perquè els comerciants prefereixen tenir-les obertes. Potser no posa barreres entre els compradors i ells i això els convé. Com a futur alcalde és bo que sàpigues que no és recomanable tenir els comerciants en contra...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert que més val entendre's amb els comerciants (i amb tota la resta, també), però si els igualem a tots pel que fa al tema d'aquest post, no hi hauria d'haver problema. A no ser que el fet de tenir les portes obertes inciti aquella compra impulsiva que només els convé a ells... ;)

      Elimina
    2. El problema vindria per fer tancar la porta a la merceria de la senyora Pepita, però deixar que el Zara tingui una entrada de 5 metres oberta de bat a bat. Perquè els del Zara no construiran una porta, saps?

      Elimina