dilluns, 22 de juliol del 2013

Un pare responsable (XIV). Geografia i història (I)

Que li diguessin ara que veure futbol per televisió era sinònim d’incultura i desinterès pel que passava al món. Que sintonitzar només les cadenes de vint-i-quatre hores d’esports no li faria cap bé al seu fill. Que gastar-se els diners en canals de pagament en lloc de comprar llibres demostrava les seves limitacions intel·lectuals. Que li diguessin el que els donés la gana, que ell tenia més que assajat el seu somriure foteta.

Perquè qui de tots ells podia presumir que el seu fill de quatre anys coneixia pel cap baix més de cinquanta ciutats europees? Li deies Anglaterra i responia Liverpool, Manchester, Stoke, Birmingham, Southampton, Coventry, Bolton, Leeds, Sheffield i Norwich, entre d’altres. Preguntaves per França i d’una tirada t’anomenava Marsella, Lió, Lille, Niça, Toulouse, Montpellier, Rennes, Brest, Nancy i Niça. I no queia en el parany: el nen sabia perfectament que Osasuna no era cap ciutat.

Microrelat escrit el 16 de maig de 2013.

9 comentaris:

  1. Mira, jo vaig aprendre els números amb un bingo que corria per casa, la iaia treia una bola i em preguntava quin número era! De vegades no importa la manera, sinó el benefici que en treus!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I jo les comarques de Catalunya amb un puzzle, i no les he oblidat pas!

      Elimina
    2. Doncs deu ser la tàctica, perquè jo les vaig aprendre de carrerilla a primària i només recordo aquelles que visito amb més o menys freqüència!

      Elimina
  2. Al final, de tot se'n poden aprendre coses, jo n'estic plenament convençut. Tot és qüestió de matisos, de grisos, i no d'extremismes basats en el negre i/o el blanc.

    Guaita, si no, no sabria que Betis és una ciutat andalusa! ;p

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona aquesta!

      El que cal vigilar és que Qatar no es converteixi en una ciutat catalana...

      Elimina
  3. molt bo! sempre es pot aprofitar fins i tot la tv per aprendre...m'amoïnaria més que Catalunya es convertís en Qtar que no pas a l'inrevés

    ResponElimina
  4. Doncs una cosa semblant em va passar amb el PC Futbol 5.0, que em vaig apendre les banderes dels paisos d'europa gràcies a aquest joc xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mític el PC Futbol 5.0. La llàstima és que només es poguessin agafar equips espanyols, sinó la lliçó de geografia hauria estat fantàstica.

      Elimina
  5. Per aprendre és molt important tenir interès, el problema és que no ens pot interessar tot :)

    ResponElimina